Det här är min favorit av alla äppelkakor, jag bakar den här fler gånger per år bara för att den är såååå god. En riktigt smarrig äppelkaka som håller sig saftig i flera dagar! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Kakan är supergod precis som den är, men om man vill lyxa till det lite kan man göra lite råkräm till. Råkräm Mormors äppelkaka, 8 bitar 100 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 1 ägg 2 tsk bakpulver 4 dl vetemjöl 1,5 dl vispgrädde 2 äpplen 0,5 msk kanel 2 msk strösocker ev. 1 msk rårörsocker Gör så här: 1. Sätt på ugnen på 175 grader, smöra och bröa en form på 22-24cm. Det går bra med en ugnssäker stekpanna också. 2. Rör ihop smör och socker, rör ner ägget. 3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. 4. Häll i grädden och rör snabbt ihop till en tjock smet. Fördela smeten i formen. 5. Skala, kärna ur och skiva äpplen och blanda med socker och kanel. 6. Tryck ner äpplena till ungefär hälften i ett snyggt mönster. Strö ev. rårörsocker över hela. 7. Grädda 40-45 minuter i mitten av ugnen. Känn med sticka att den är klar innan du tar ut kakan. Låt den svalna. Vill du ha fler recept att baka med äpplen så har jag samlat massor här: Baka med äpple