Mormors Rabarberkaka med extra allt :) Härlig kaka, syrliga rabarber, kanel och hasselnötter. Man kan inte begära mer av en kaka! Den blir extra god när den görs i en stekpanna, då blir det lite krispiga sidor! I receptet står det margarin, men jag använder smör när jag gör den.Ingredienser:50 g smör2,5 dl socker2,5-3 dl vetemjöl1 ägg1,5 dl fil1,5 dl tärnad rabarber1 tsk bikarbonat0,5 dl hasselnötter0,5 msk kanel blandat med 1 msk sockerGör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröda en gjutjärnspanna eller springform.2. Rör ihop smör, socker och ägg. Gärna i en matberedare3. Blanda mjöl och bikarbonat, tillsätt detta tillsammans med filen i smeten och blanda väl.4. Blanda i rabarbern i smeten, eller lägg dem ovanpå efter att du haft smeten i formen.5. Strö över kanelsockret och toppa med grovhackade hasselnötter6. Baka kakan i 35-40 minuter, testa kakan med en sticka innan du tar ut den, stickan ska vara torr. Mormors receptbok är helt underbar, massor av handskrivna recept :)[/caption]Här kan du se en video när jag bakar den här kakan:För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika [caption id="attachment_7645" align="alignnone" width="980"] Jag bor i en lägenhet, så det är så härligt att vara hos mormor och morfar och bara gå ut i trädgården och skära sig lite rabarber![/caption] [caption id="attachment_7647" align="alignnone" width="980"] Denna gjutjärnspanna har gjort många goda kakor kan jag lova![/caption] [caption id="attachment_7648" align="alignnone" width="980"] Jag strödde på rabarbern ovanpå, jag tycker att det blir lite syrligare bitar och mer smak av rabarber då.[/caption] [caption id="attachment_7649" align="alignnone" width="980"] Toppa med kanelsockret och hasselnötterna[/caption] [caption id="attachment_7650" align="alignnone" width="980"] Kusinbarnet Malte väntar på att man ska få smaka![/caption]