Det finns många recept på morotskaka i långpanna, men de är ofta i mindre långpannor. Denna morotskaka i långpanna passar till djupa långpannan i en standardugn! Rejäl, saftig och såååå god! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Morotskaka i långpanna 200 g smör 4 ägg 4 dl strösocker 4 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 2 tsk kanel 1 tsk malen kardemumma 6 dl rivna morötter (200 g) Frosting 150 g rumsvarmt smör 3 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 200 g färskost (t.ex. philadelphiaost) Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda långpannan, min är ungefär 30x40 cm. 2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. 3. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma. Rör ner smör och mjölblandningen i äggvispet. Avsluta med att röra ner de rivna morötterna. 4. Fördela smeten jämnt i långpannan och grädda 20-25 minuter mitt i ugnen. Känn med en sticka att den kommer ur torr. Låt kakan svalna. 5. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt färskosten och vispa till en jämn frosting. 6. Bred på frostingen på hela kakan och skär upp i rutor. Här kan man göra t.ex 20 stora, eller varför inte 40 små! Gillar du att baka i långpanna så kommer du älska det här receptet: Kärleksmums i långpanna Vill du ha fler recept som du kan baka i långpanna så hittar du alla mina recept här: Baka i långpanna