Morotskaka i alla dess former är ju så gott! Här testade jag att smaksätta smeten med både choklad och kanel och det blev en riktig höjdarkaka! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Morotskaka med choklad, 8 bitar3 stora ägg2,5 dl strösocker1 dl matolja2 dl vetemjöl0,5 dl kakao1 tsk kanel2 tsk bakpulver3 dl rivna morötterFrosting75 g rumsvarmt smör100 g färskost1,5 dl florsocker1 tsk vaniljsockerGör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, ca 22 cm i diameter.2. Vispa äggen och socker poröst. Tillsätt oljan under fortsatt vispning.3. Blanda vetemjöl, kakao, kanel och bakpulver och rör ner i äggmixen. Vänd ned morötter.4. Häll smeten i formen och grädda längst ned i ugnen i ca 35–40 minuter. Känn med en sticka att kakan är kladdfri i mitten. Låt svalna några minuter i formen och stjälp sedan upp på galler för att svalna helt.5. Vispa ihop smör och färskost. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa till en jämn frosting. 6. Spritsa eller bred på frostingen över kakan och pudra med lite kakao. Vill du ha fler recept på morotskaka och varianter så hittar du massor av recept här: Morotskaka