Helt vanliga muffins med vanilj är ju bara så gott. Jag älskar mjuka kakor och det här receptet på vaniljmuffins ger riktigt fluffiga muffins. Jag använder en muffinsplåt när jag bakar muffins, men det behövs inte om du har stabila formar som orkar hålla uppe smeten. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Muffins med vanilj, 12 st. 75 g smör 3 st ägg 2,5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1,5 dl mjölk Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Smält smöret och låt svalna något. 3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt fluffigt, cirka 5 minuter med elvisp. 4. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i äggvispet. Tillsätt mjölken, smöret och vänd samman till en slät smet. Använd en slickepott och försök ha kvar så mycket av luften från äggvispet som möjligt. 5. Fyll muffinsformarna till 2/3 och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut ren. 6. Ät som de är eller pudra med florsocker. Ett annat populärt recept är mina supersaftiga chokladmuffins som du hittar här: Chokladmuffins