Det här receptet fick jag av en läsare på bloggen, och det såg så speciellt ut så jag var tvungen att testa direkt! Nötkaka med enbart ägg, socker och nötter och den kallades Moster Ellis nötkaka. Lättbakad, och otroligt saftig och god kaka! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Nötkaka, 10 bitar6 st ägg250 g socker200 g hasselnötter (Jag använde hasselnötsmjöl)50 g mandelmjöl2 tsk bakpulverGör så här:1. Sätt ugnen på 180 grader, klä en form på minst 1,5 liter med bakplåtspapper. 2. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda samman hasselnöt och mandelmjöl med bakpulvret och vänd ner i äggvispet. 3. Fyll formen med smeten och baka i nedre delen av ugnen i 75 minuter. 4. Låt kakan svalna helt i formen. Lossa kakan försiktigt från bakplåtspapperet. 5. Läsaren tipsade om att man kan pensla den med smält mörk choklad, men jag var så imponerad av smaken och att det blev så bra att jag åt den bara precis som den var och var supernöjd!TIPS: Det går utmärkt att använda enbart hasselnötsmjöl, eller enbart mandelmjöl i denna kaka också. Gillar du denna så gillar du säkerligen denna också: Mandelkaka på enbart 4 ingredienser.