Jag har sett flera som gjort pepparkakskladdkaka, men som vanligt så måste jag ha några år på mig innan jag testar sådana nymodigheter :) På riktigt, galet god kladdkaka med smak av pepparkaka och choklad! Jag dekorerade den med att lägga en julstjärna ovanpå och pudrade med florsocker, och sen ta bort stjärnan försiktigt. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Pepparkakskladdkaka, 8 bitar 200 g smör 3 dl strösocker 3 msk kakao 1 msk pepparkakskrydda 3 ägg 2,5 dl vetemjöl Dekoration och servering: Florsocker Vispgrädde Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform på 20 cm i diameter, smörj kanterna med smör och ”mjöla” med kakao. 2. Smält smöret i en rymlig kastrull. 3. Blanda ner socker, kakao och pepparkakskrydda, rör sedan ner ett ägg i taget. 4. Avsluta med att röra ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. 5. Fördela smeten i formen. Grädda mitt i ugnen cirka 18-20 minuter. Kladdkakan ska dallra rätt rejält i mitten. 6. Ta ut och låt kallna helt i kylskåp, på det sättet får du den perfekta kladdiga kladdkakan. Ta fram kladdkakan en kvart innan det är dags att servera. Pudra med florsocker. Gillar du denna så gillar du säkerligen den här också: Saffranskladdkaka