Idag testar jag en trend jag sett från USA – Matlådekakor, men jag kallar den Picknick-kaka, för den här passar perfekt att ha med sig på picknick! Här nedan hittar du både recept och en video när jag gör dem. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks FikaHär kan du se videon när jag bakar dessa:Picknick-kaka, 6 st75 g smör2,5 dl strösocker1 ägg2,5 dl mjölk3 dl mjöl1 dl kakao2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker0,5 tsk saltVit chokladfrosting:150 g vit choklad50 g rumsvarmt smör1,5 dl florsocker150 g färskostValfri pastafärgGör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Smält smöret i en rymlig kastrull, dra av kastrullen från plattan.3. Vispa ner socker, ägg och mjölk.4. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i kastrullen till en slät smet.5. Fördela smeten i 6 st formar, de jag använde var 10x13 cm. Baka mitt i ugnen i ca 15 minuter.6. Känn med en sticka i mitten av muffinsen att den kommer ut ren. Låt kakorna svalna helt.7. Vispa smör och florsocker riktigt fluffigt. Tillsätt den vita chokladen och vispa samman, avsluta med att ha i färskost och fortsätt vispa tills du har en len och fin frosting.8. Färga frostingen med pastafärg efter tycke och smak och dekorera kakorna. Det går såklart bra att skippa att färga också, kakan blir precis lika god vilket som! Vill du göra med olika färger så visar jag ett sätt man kan göra det i videon. Den här chokladkakan är verkligen hur god som helst! Jag använde receptet på mina saftiga chokladmuffins.