Det här är mitt favoritrecept när rabarbersäsongen är här! Den är liksom allt i ett! Lite seg, söt, mjuk, en aning kladdig i mitten och botten blir knäckig. Den har liksom allt! Tillsammans med lite rårörd vaniljsås är det magi! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Receptet på rårörd vaniljsås hittar du här: Rårörd vaniljsås Rabarberkaka, 8 bitar 150 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 2-3 rabarberstjälkar (ca 250 g) 2 msk strösocker eller råsocker 1 tsk maizena +florsocker till garnering Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på ca 20x20 cm med bakplåtspapper. 2. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget. 3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred ut smeten i formen. 4. Skär rabarbern i ca 1 cm stora skivor. Blanda rabarbern med socker maizena. 5. Fördela rabarbern över hela kakan och baka mitt i ugnen 40-50 minuter. Känn med en sticka att den inte kommer ur helt kladdig i mitten på kakan. 6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan su stjälper upp den. 7. Pudra med florsocker och servera gärna med lite vaniljsås! Vill du ha fler tips på vad du kan baka med rabarber så har jag en rejäl samling recept här: Baka med rabarber