Den här kakan bakas flitigt i vår familj, mormors rabarberkaka på filmjölk med hasselnötter. Kakan blir riktigt saftig med filmjölk och hackade rabarber i kakan. Ovanpå är det hasselnötter som ger kakan riktig karaktör och det där krispet som gör att man bara säger MUMS! Rabarberkaka med hasselnötter, 10 bitar Ingredienser: 50 g smör 2,5 dl socker 2,5-3 dl vetemjöl 1 ägg 1,5 dl filmjölk 1,5 dl tärnad rabarber 1 tsk bikarbonat 0,5 dl hasselnötter 0,5 msk kanel blandat med 1 msk socker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröda en gjutjärnspanna eller springform. 2. Rör ihop smör, socker och ägg. Gärna i en matberedare 3. Blanda mjöl och bikarbonat, tillsätt detta tillsammans med filen i smeten och blanda väl. 4. Blanda i rabarbern i smeten, eller lägg dem ovanpå efter att du haft smeten i formen. 5. Strö över kanelsockret och toppa med grovhackade hasselnötter 6. Baka kakan i 35-40 minuter, testa kakan med en sticka innan du tar ut den, stickan ska vara torr. Här kan du se en video när jag bakar den här kakan: [embed]https://www.youtube.com/watch?v=_mpd0ncKBxQ&t=144s[/embed] För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Här hittar du massor av tips på vad du kan baka med rabarber: Baka med rabarber