Jag älskar verkligen rabarber, jag älskar rabarberkaka och jag älskar smulpaj och idag så satte jag ijop de både till en fantastisk rabarbersmulpajskaka! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Smulpaj med rabarber 6 portioner 3 dl vetemjöl 3 dl havregryn 1 dl strösocker 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 200 g smör Fyllning: 250 g rabarber 0,5 dl strösocker 2 msk maizenastärkelse Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på ca 20 cm med bakplåtspapper. 2. Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop degen till en smulig massa. 3. Tryck ut hälften av smulet i botten av formen. 4. Skölj och skiva rabarbern till små bitar, ca 1x1 cm. Rör ihop rabarber, strösocker och maizenastärkelse. Fördela fyllningen i formen. 5. Avsluta med att strö över resten av smuldegen. 6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter, tills pajen börjar få färg. 7. Servera gärna med råkräm, receptet hittar du här: Råkräm Vill du ha fler recept med rabarber så hittar du massor av mina recept här: Baka med rabarber