Den här rabarberkakan är verkligen min godaste rabarberkaka i alla kategorier! Segmjuk, smakrik och bara fantastiskt god! Den och lite nygjord råkräm till så är det vår för mig! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Rabarberkaka, 8 bitar 150 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 2 ägg 3 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 2-3 rabarberstjälkar Till servering: Florsocker Råkram, recept: Råkräm Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på ca 24 cm med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör. 2. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget. 3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred ut smeten i formen. 4. Skär rabarbern i tunna stavar och tryck ner i smeten. 5. Baka mitt i ugnen 40-50 minuter. Känn med en sticka att den inte kommer ur helt kladdig i mitten på kakan. 6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan su stjälper upp den på ett fat. 7. Pudra med florsocker och servera gärna med lite råkräm! Vill du ha fler tips på vad du kan göra med rabarber så hittar du massor av recept här: Baka med rabarber