Här är en riktigt lyxig rabarberkaka med smul! Alltså rabarberrutor med smul är gjorda på riktigt saftig botten, rabarber, kanel och så toppar vi hela kalaset med smulpaj! Denna måste bara upplevas! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Rabarberrutor med smul, 16 bitar 2-3 stjälkar rabarber 100 g rumsvarmt smör 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 ägg 2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk vispgrädde 1 tsk vaniljsocker 1 msk strösocker 1 tsk kanel Smuldeg: 100 g smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på ca 20x20 cm med bakplåtspapper. 2. Skölj och hacka rabarbern i mindre bitar, ca 1 cm. 3. Vispa smör, socker och vaniljsocker tills det är riktigt krämigt. 4. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. 5. Vänd ner mjöl blandat med bakpulver samt vispgrädden och rör ihop till en rätt tjock smet. 6. Bred ut smeten i botten av formen. Fördela rabarbern på smeten och tryck ner dem lite. Strö över socker och kanel. 7. Smuldegen gör du enklast i en hushållsassistent, blanda alla ingredienser och kör några sekunder tills det är en smulig massa. Alternativt blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna. 8. Fördela smulet över hela kakan och baka mitt i ugnen i 40-45 minuter. 9. Låt svalna och skär upp i rutor. De är goda som de är, men ännu godare med en klick råkräm till! Recept: Råkräm Jag älskar den mjuka kakan som blir riktigt saftig med mycket smör och grädde, syrliga rabarbern och det söta smulet, så gott! Vill du ha fler recept med rabarber så hittar du alla mina recept här: Baka med rabarber En storfavorit är min knäckiga rabarberpaj som du hittar receptet på här: Knäckig rabarberpaj Här nedan ser du även en video när jag bakar den. [embed]https://youtu.be/DA566t6GDKY[/embed]