Jag har precis tittat på Julia Child-serien som finns på HBO och då såg jag denna kaka och kunde inte motstå att testa den. Helt ljuvlig chokladkaka som är allt annat än "snabb och enkel" men otroligt mycket värt när man får smaka. Som en luftig kladdkaka! Receptet är från hennes första bok - Det goda franska köket med några få förändringar att jag bytte blockchoklad till mörk choklad. Ett tips när man bakar sådana här recept är att läsa igenom hela receptet innan man börjar så man har ett hum om momenten. Det är en hel del vispande och blandande, men det är på riktigt värt det!Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Reine de Saba, 10 bitar120 g mörk choklad2 msk rom eller kaffe (Jag använde kaffe)110 g rumsvarmt smör1,75 dl strösocker3 äggulor3 äggvitoren nypa salt1 msk strösocker60 g mandelmjöl2 droppar bittermandelarom60 g vetemjölChokladglasyr och dekoration30 g mörk choklad1 msk rom eller kaffe (Jag använde kaffe)50 g rumsvarmt smörca 20 skållade och skalade mandlarGör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i en springform på 20 cm, smörj och bröa kanterna med kakao. 2. Smält 120 g choklad med rom eller kaffe.3. Vispa smör och socker fluffigt i en bunke, vispa i äggulorna en i taget. 4. Vispa äggvitorna tillsammans med saltet till mjuka toppar, tillsätt sockret och fortsätt vispa till styva toppar. 5. Blanda ner den smälta chokladen i ägg och smörsmeten med en slickepott, rör sedan i mandelmjöl och bittermandelarom. 6. Vänd ner en fjärdedel av äggvitorna, när man blandat i det har man på en fjärdedel av vetemjölet och forsätter att vända ner på det sättet tills allt är inblandat i smeten. Vänd försiktigt för att bevara luften i äggvitorna. 7. Häll smeten i formen och stryk upp den ut mot kanterna en aning. 8. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Kakan ska vara lätt dallrig i mitten och cirka 6-8 cm från kanten ska den vara färdiggräddad. 9. Ta ut kakan och låt svalna i formen 10 minuter innan du stjälper upp den på ett galler och låter svalna helt. 10. Smält chokladen tillsammans med rom eller kaffe över vattenbad. Ta av bunken från värmen och vispa ner smöret en matsked i taget. 11. Ställ nu bunken i kallt vatten och vispa krämen tills den svalnat och är en bredbar konsistens, bred genast ut den på kakan och tryck fast skållade och skalade mandlar. Är du nyfiken på fler recept av Julia Child som jag testat så hittar du dem här: Julia Child recept