Här är ett riktigt enkelt och gott recept på rödbetskaka! Tänk dig en saftig morotskaka, fast du använder rödbetor istället! Häftigast är nästan smeten, den blir fantastiskt röd och läcker! Se bild lite längre ner! När man bakar den så blir den mer samma färg som en morotskaka, fast med fina små röda prickar av den finrivna rödbetan. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Rödbetskaka 2 ägg 2,5 dl strösocker 3 dl finrivna rödbetor (ca 3 st) 1,5 dl rapsolja eller annan neutral olja 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 msk kanel 0,5 dl hasselnötter, grovhackade Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröda en form på ca 1,5 liter. 2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Rör de finrivna rödbetorna och oljan. 3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel och vänd ner i smeten. 4. Fyll formen och strö över hasselnötterna. 5. Baka i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Kolla in färgen alltså! Man önskar ju att den såg ut så även när den var bakad :) Vill du ha fler läckra recept på muka kakor så hittar du alla mina recept här: Fredriks Mjuka kakor Bland annat den här goda zucchinikakan! Det är så gott och roligt att baka med grönsaker! Receptet hittar du här: Zucchinikaka Lycka till och ha riktigt roligt i köket!