Underbara brownierutor fast med saffranssmak istället för choklad. Toppat med vit choklad är de här en riktig hit! Sött och gott, precis som det ska vara på julen! Jag gjorde så att jag inte hade choklad i kakan, utan hade den ovanpå istället. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Saffransbrownie med vit choklad, 20 stycken 150 g smör 3 dl socker 3 ägg 0,5 g saffran 1 tsk vatten 4 dl vetemjöl Vit chokladganache: 200 g vit choklad 1 dl vispgrädde Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en stor form på ca 20x30. 2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner socker och ett ägg i taget. 3. Blanda saffran med vatten för att få ut färg och smak. Tillsätt saffran och mjölet i kastrullen och rör till en jämn smet. 4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten. 5. Låt kakan svalna. 6. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke. 7. Koka upp grädden och häll over den hackade chokladen. 8. Rör med en slickepott tills all choklad smält. 9. Låt tryffeln svalna, rör några gånger under tiden tills du ser att ”ränderna från när du rör” stannar kvar, då är den redo att ha på. 10. Bred på den vita chokladganachen och dekorera efter tycke och smak. Vill du ha fler recept med saffran så hittar du massor här: Baka med saffran