Saftiga saffransrutor i långpanna med glasyr och strössel. Det hörs ju långa vägar att det här blir succé på fikabordet! De här blir perfekt saftiga och glasyren är... himmelsk är nog ända sättet jag kan beskriva den på :) Jag älskar saffran och vill att det ska smaka ordentligt så jag använder två paket saffran. Vill du ha lite mildare smak av saffran så går det bra att använda ett paket. Jag älskar julen, så passa på att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott! Saffransrutor i långpanna, 20 stycken 200 g smör 5 ägg 4 dl strösocker 1 dl kall mjölk 1 g saffran (2 pkt) 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker Glasyr: 100 gram smör 200 gram florsocker 1 msk vatten Strössel till dekoration Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en stor ugnsform på ca 20×30 cm med bakplåtspapper. 2. Smält smöret och låt svalna. 3. Vispa ägg och socker poröst. 4. Blanda mjölken med saffran. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål. Vänd ner mjöl, mjölk och smör i äggvispet. 5. Fyll formen och grädda i 20-25 minuter. Känn med en sticka att den kommer torr ur kakan. Låt kakan svalna. 6. Smält smöret till glasyren, ta av från plattan och vispa ner florsockret. Spä med vattnet tills du har en en krämig glasyr. 7. Bred glasyren över kakan och strö över strössel. Skär kakan i bitar. Älskar du också saffran och saker i kvadratisk form? :) Testa då de här segmjuka saffransrutorna! de är superenkla och smakar lyxigt gott! Receptet hittar du här: Saffransrutor