Reklam för Kungsörnen Vetemjöl Idag har jag bakat helt fantastiskt goda och enkla saffransrutor! Julen är bakningens högtid och vad passar väl bättre än en rolig tävling tillsammans med Kungsörnen Vetemjöl! Receptet på saffransrutorna hittar du längre ner i inlägget. Det är så enkelt att vara med att tävla, och hela 8 stycken kommer att vinna en SMEG köksassistent! Så här gör du för att vara med: Baka ditt favoritbakverk. Fota bakverket med Kungsörnen Vetemjöl 2 kg med vinterdesign med i bilden. Ladda upp på Instagram med hashtag #Kungsörnenvinter Fullständiga tävlingsvillkor hittar du här: Tävla med Kungsörnen Det måste inte vara något komplicerat bakverk eller hitta på något nytt, utan bara exakt det som du älskar att baka! Saffransrutor, 20 stycken 150 g smör 4 dl strösocker 3 ägg 0,5 g saffran 1 tsk vatten 4 dl Kungsörnen Vetemjöl Topping: Mandelspån Pärlsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en stor form på ca 20x30. 2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner socker och ett ägg i taget. 3. Blanda saffran med vatten för att få ut färg och smak. Tillsätt saffran och mjölet i kastrullen och rör till en jämn smet. 4. Häll smeten i formen, toppa med mandelspån och pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten. 5. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor. Lycka till och se till att ha roligt i köket! Sätt på lite mysig julmusik och baka ditt favoritbakverk!