En riktigt saftig saffranssockerkaka med mycket smak av saffran. Lättbakad och perfekt när man är sugen på lite julbak! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Saffranssockerkaka, ca 10 bitar3 st ägg2 dl socker 1 g (2 pkt) saffran100 gram smör1 dl mjölk3 dl vetemjöl2 tsk bakpulverGlasyr:2 dl florsocker2-3 tsk vatten lingonGör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform på ca 2 liter.2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. 3. Mortla saffranet med lite av sockret. 4. Smält smöret, ha i mjölken samt saffran och blanda ner i äggsmeten.5. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut ren.7. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den. 8. Rör samman florsocker och vatten till en ganska fast glasyr och ha på kakan och toppa med lingon. Älskar du också saffran? Kika då in här: Baka med saffran