Äppelkaka passar verkligen året runt! Servera den ljummen med rårörd vaniljsås så kan man ha det till fika eller till efterrätt! Den här är riktigt saftig och lite extra lyxig med mandelmassa i smeten. Saftig äppelkaka med mandelmassa, 10 bitar 100 g smör 2 dl strösocker 1 ägg 2 tsk bakpulver 4 dl vetemjöl 1,5 dl mjölk 100 g mandelmassa 2-3 äpplen 0,5 msk kanel 2 msk strösocker 2 msk pärlsocker Gör så här: 1. Sätt på ugnen på 175 grader, smöra och bröa en form på 22-24cm. Det går bra med en ugnssäker stekpanna också. 2. Rör ihop socker och smör så det blir pösigt, rör ner ägget. 3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. 4. Häll i grädden och riven mandelmassa och rör snabbt ihop till en tjock smet. Fördela smeten i formen. 5. Skala, kärna ur och skiva äpplen och blanda med socker/kanel. 6. Tryck ner äpplena till ungefär hälften. Strö pärlsocker. 7. Grädda 40-45 minuter i mitten av ugnen. Känn med sticka att den är klar innan du tar ut kakan. Låt den svalna och servera som den är, eller med lite god rårörd vaniljsås. Du hänger väl med Fredriks Fika på Instagram och Facebook? Instagram: @fredriksfika Facebook: Fredriks Fika