Finns det något bättre än en saftig mjuk pepparkaka? Ja det skulle vara den här med en krämig lingonfrosting då! Saftig mjuk pepparkaka med lingonfrosting, 10 bitar 225 gram rumsvarmt smör 3 dl strösocker 4 st ägg 2 msk mjölk 2 tsk bakpulver 1 tsk ingefära 2 tsk kanel 1 tsk nejlika 1 dl potatismjöl 2 dl vetemjöl Lingonfrosting: 50 g rumsvarmt smör 1 dl florsocker 200 g färskost 1 dl frysta lingon Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform på ca 1,5 liter. Jag använde en fyrkantig 20x20. 2. Vispa smör och socker mjukt, arbeta in äggen ett i taget. Tillsätt mjölken. 3. Blanda bakpulver, ingefära, kanel, nejlika, potatismjöl och vetemjöl. Sikta ner blandningen och rör till en jämn smet. 4. Fördela smeten i formen. 5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut torr innan du tar ut den. 6. Låt kakan vila i formen ca 10 minuter innan du stjälper upp den. 7. Vispa samman smör och florsocker. Tillsätt färskost och vispa till en len frosting. Tillsätt de frysta lingonen och vispa tills de har blandats in i frostingen så att den är rosa. 8. Dekorera gärna med lite extra lingon. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika