Det här är min favorit bland mjuka pepparkakor! Ett klassiskt recept på sandkaka som jag gjort till mjuk pepparkaka. Sandkaka har väldigt lite vätska i sig, men desto mer smör så den här håller sig faktiskt saftig i flera dagar. Jag brukar baka den så att den precis nästa inte är klar, så att den blir extra mjuk precis i mitten, så gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks FikaJag spelade även in en video när jag bakade denna, här ser du den: Saftig Mjuk Pepparkaka225 gram rumsvarmt smör3 dl strösocker4 st ägg2 msk mjölk2 tsk bakpulver1 msk pepparkakskrydda1 dl potatismjöl2 dl vetemjölGör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform på ca 1,5 liter.2. Vispa smör och socker mjukt, arbeta in äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.3. Blanda bakpulver, pepparkakskrydda, potatismjöl och vetemjöl. Sikta nerblandningen och rör till en jämn smet.4. Fördela smeten i formen.5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut torr innan du tar ut den.6. Låt kakan vila i formen ca 10 minuter innan du stjälper upp den.7. Garnera gärna med florsocker. Vill du göra egen pepparkakskrydda så hittar du mitt recept på det här: Pepparkakskrydda