Sega, söta och fantastiskt goda rutor med svarta vinbär! De här rutorna gör jag ofta med olika bär och topping. Det bästa med receptet är att det är så enkelt och du gör hela smeten i en kastrull så det blir inte så mycket disk heller :) Du kan variera med vilka bär du vill och det går utmärkt att använda frysta bär om du inte skulle ha tillgång till färska. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Sega rutor med svarta vinbär, 20 st 150 g smör 4 dl socker 3 ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 3 dl svarta vinbär Dekoration : pärlsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en stor form på ca 20*30. 2. Smält smöret i en stor kastrull, dra av från värmen. 3. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i smöret och blanda till en slät smet. 4. Häll smeten i formen och strö över svarta vinbären och pärlsocker 5. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten. 5. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor. Just de här bären plockade vi när vi var hemma hos Emils familj i Floby, eller just dessa är plockade i Ölstorp. Älskar du mjuka kakor så hittar du alla mina recept här: Fredriks mjuka kakor