Det här är en av mina absoluta favoriter! Segmjuk blåbärskaka med råkräm. Söt, seg och med råkrämen så är det som en fikadröm! Jag bakade denna för att fira min nya färg i köket, du kan läsa mer om den här: Måla om kök För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Segmjuk Blåbärskaka, 8 bitar150 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 2 ägg 3 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 2-3 dl blåbär, färska eller frystaTill servering: Råkram, recept: RåkrämGör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på ca 24 cm med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör. 2. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget. 3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred ut smeten i formen. 4. Strö över blåbären över hela kakan. 5. Baka mitt i ugnen 40-50 minuter. Känn med en sticka att den inte kommer ur helt kladdig i mitten på kakan. Det är väldigt olika på ugnar. 6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan su stjälper upp den på ett fat. 7. Servera gärna med lite råkräm! Vill du ha fler smarriga recept med blåbär så hittar du massor av inspiration här: Baka med blåbär