Häromdagen bakade jag min segmjuka blåbärskaka och fick en förfrågan på instagram om jag kunde gör några segmjuka muffins. Det tyckte jag lät så gott och var tvungen att testa direkt! Jag hade massor av hallon i frysen så de använde jag och de blev verkligen perfekt segmjuka och så goda! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Segmjuka muffins med hallon, 10 st 150 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 2 ägg 3 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 2-3 dl hallon, färska eller frysta + lite florsocker vid servering. Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget. 3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. 4. Ställ muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform. Lägg lite hallon ovanpå. 5. Baka mitt i ugnen cirka 25 minuter. Muffinsen ska vara lite kladdig i mitten, det är det som gör den här muffinsen gudomligt god! 6. Låt muffinsen vila 10 minuter på plåten eller i formen, ställ sedan på galler och låt svalna helt. 7. Pudra muffinsen med florsocker vid servering. Vill du ha fler goda recept på muuka kakor så hittar du alla mina recept här: Mjuka kakor