Det här är verkligen en av de populäraste varianterna av alla semlor som kommit senaste åren. En underbart god semmelkladdkaka med mycket nymortlad kardemumma och denna gång hade jag på lite extra hyvlad mandel ovanpå. Så gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Semmelkladdkaka, 8 bitar 150 g smör 100 g mandelmassa 2 tsk malda kardemummakärnor 2 dl strösocker 3 ägg 2,5 dl vetemjöl 0,5 dl hyvlad mandel Vid servering: 2 dl vispgrädde ev lite florsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform och smörj och bröda kanterna. 2. Smält smöret i en rymlig kastrull. Dra av från plattan. 3. Riv i mandelmassan och vispa samman med kardemumma och socker. 4. Knäck i och vispa ner ett ägg i taget. Avsluta med att röra i vetemjölet. 5. Fyll formen med smeten, strö över hyvlad mandel och baka kakan mitt i ugnen i 20-22 minuter. Den ska vara lite dallrig i mitten. 6. Låt kakan svalna helt, gärna kallt. 7. Pudra med florsocker och servera med vispad grädde. Vill du ha fler smarriga recept på semmelvarianter och även vanliga semlor så hittar du det här: Semlor