Idag blev jag riktigt sugen på en enkel silviakaka! En av de mest uppskattade mjuka kakor som finns med bästa glasyren! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Silviakaka, 10 bitar 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 dl vatten Glasyr: 100 g smör 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula 0,5 dl riven kokos Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på cirka 20 cm i diameter. 2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med vattnet. 3. Fyll formen och baka mitt i ugnen i 30-35 minuter. Känn med en stick att den kommer ut torr. 4. Låt kakan svalna. 5. Smält smöret och dra kastrullen från plattan. Rör ner socker och vaniljsocker och blanda tills sockerkristallerna har smält. Rör sist ner äggulan och blanda tills glasyren är slät och har tjocknat. 6. Bred ut över den kakan och strö över kokos. Älskar du också silviakaka, men vill ha rutor? Då ska du kika in här: Silviarutor