Jag älskar verkligen olika sorters mjuka kakor och Silviakaka är en riktig favorit med sin smörglasyr. Idag testade jag att göra en Silviakaka med brynt smör i glasyren... Ojojoj vad gott det blev! Som Silviakaka 2.0! Det var lustigt när jag gjorde glasyren, först försökte jag göra som jag brukar med strösocker och det fungerade inte med det brynta smöret. Sen testade jag med florsocker och då gick det alldeles utmärkt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Silviakaka med brynt smör, 10 bitar 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 dl vatten Glasyr: 125 g smör 1,5 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula 0,5 dl riven kokos Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på cirka 20 cm i diameter. 2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med vattnet. 3. Fyll formen och baka mitt i ugnen i 30-35 minuter. Känn med en stick att den kommer ut torr. 4. Låt kakan svalna. 5. Bryn smöret – Smält, smöret och fortsätt sjuda under omrörning tills smöret tystnar och det börjar dofta underbart! 6. Dra kastrullen från plattan. Rör ner florsocker och vaniljsocker och blanda samman. Rör sist ner äggulan och vispa tills glasyren är slät och har tjocknat, det kan se ut som att det skiktar sig, fortsätt bara att vispa. 7. Bred ut över den kakan och strö över kokos. Mjuka kakor är verkligen min största kategori här på bloggen med flest recept, här hittar du alla! Mjuka kakor