En klassisk och god Silviakaka är ju bara så otroligt gott! Riktigt fluffig och god kaka med den lenaste av smörglasyrer man kan tänka sig! Silivakaka är perfekt när man ska bjuda på fika! Jag gjorde Silviarutor, alltid trevligt att servera saker i rutor :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Silviakaka, ca 15 bitar 3 ägg 3 dl strösocker 1,5 dl kallt vatten 3 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 1 msk vaniljsocker Glasyr: 150 g smör 1,5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 2 äggulor 0,5 dl kokosflingor  Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna på ca 20x30cm med bakplåtspapper. 2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner vattnet. 3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner. Rör till en jämn smet och häll den i formen. 4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, känn med en sticka i mitten och att den kommer ut ren. Låt kakan svalna helt. 5. Smält samman smör, socker och vaniljsocker i en kastrull. 6. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt svalan något. Häll glasyren över kakan och strö över kokos. 7. Låt kakan kallna i kylen och skär upp kakan i bitar. Gillar du som jag att servera just rutor på fikabuffén så måste du testa mina strösselrutor, så otroligt goda! Receptet hittar du här: Strösselrutor