Ofta är det det enkla som är det goda! I den här sockerkakan med apelsin och glasyr har jag stoppat i så mycket apelsinsmak som jag bara kan :) Saftig sockerkaka är ju bland det godaste man kan få till fika! Älskar du också mjuka kakor? Kika in på över 100 recept jag har testat här: Fredriks mjuka kakor Sockerkaka med apelsin Ingredienser 4 ägg 3 dl socker 1 tsk vaniljsocker Skal (zest) av en apelsin, endast det yttersta 75 g smör 1 dl apelsinjuice 4 dl mjöl 2 tsk bakpulver Glasyr: 2 dl florsocker 1-2 msk apelsinjuice Ev. Lite karamellfärg Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform på 1,5-2 liter. 2. Vispa ägg, socker, vaniljpulver och apelsinskal. Vispa ordentligt tills det är riktigt luftigt och lätt. 3. Blanda mjöl och bakpulver 4. Smält smöret och ha apelsinjuicen i kastrullen, blanda i detta varvat med mjölet i smeten. 5. Fyll formen och grädda i 175 grader i 30-40 minuter. Känn efter om kakan är färdig redan efter 30 minuter, det är väldigt beroende på ugnen! 6. Låt den stå ca 10 minuter innan den stjälps upp så att kakan hinner sätta sig ordentligt. Låt svalna. 7. Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla över kakan. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Gillar du denna så är jag rätt säker på att du kommer att gilla min upp-och-nerkaka med apelsin också! Receptet hittar du här: Upp-och-nerkaka