Jag älskar verkligen mjuka kakor, det är enkelt, går att att variera med många smaker och perfekt att ha något man kan karva på när man blir lite sugen :) Sockerkaka med choklad är en sådan där favorit, jag har i lite kaffe för att förhöja kaffesmaken, MUMS! Jag smörjer och pudrar formen med kakao, då får kakan en riktigt fin och mörk chokladfärg när man bakar den! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Sockerkaka med choklad 1,5 dl kakao 1,5 dl mjölk 3 dl strösocker 225 g rumsvarmt smör 3 ägg 1,5 dl starkt kaffe 4,5 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 krm salt Dekoration: Florsocker valfria bär Gör så här: 1. Blanda kakao, mjölk och hälften av sockret i en kastrull och låt koka upp, låt svalna. 2. Sätt ugnen på 175 grader, smörja och pudra en sockerkaksform med kakao. 3. Vispa smör och resten av sockret fluffigt, vispa ner ett ägg i taget. Vispa ner den ljumma chokladblandningen samt kaffet. 4. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och sikta ner det i smeten. 5. Baka i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Känn med en sticka att den är klar. Älskar du också mjuka kakor? Kika in här så hittar du alla mina recept: Mjuka kakor