Fluffig mjuk kaka fylld med härlig vanilj och citronfyllning. Kakan är god direkt, men nästan ännu godare dagen efter när den saftat till sig! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Sverigekaka, 10-12 bitar Botten: 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix 2 tsk bakpulver 1 dl kokande vatten skal av en citron, endast det yttersta Fyllning: 1 dl nypressad citronjuice 125 g smör 3 msk vaniljsocker Dekoration: Grädde Florsocker ev. lite citronzest Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröda en springform på cirka 22 cm i diameter. 2. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt. 3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten tillsammans med det kokande vattnet och rivet skal av en citron. Rör om till en slät smet. Häll smeten i formen. 4. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter. Ta ut och låt svalna. 5. Dela på kakan i två delar. Koka ihop citronjuicen, smör och vaniljsocker till fyllningen. 6. Skeda över fyllningen på båda bottnarna på sidan där du skurit. Det ska bli riktigt dränkt. 7. Lägg på översta lagret och ställ kakan i kylen tills fyllningen satt sig. 8. Dekorera gärna med grädde, florsocker och citron. Det här är verkligen en klassiker tillsammans med Silviakaka, mjuka kakor drottningar! Receptpå Silviakaka hittar du här: Silviakaka