Klassikern tigerkaka är alltid populärt till fikat, och här med inslag av hallon som ger lite härlig friskhet! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Tigerkaka med hallon, ca 10 bitar200 g rumsvarmt smör 2,5 dl strösocker 3 ägg4 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 1,5 dl mjölk 2 msk kakao 1,5-2 dl hallon, frysta eller färskaGör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröda en sockerkaksform på va 1,5 liter. 2. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg i taget. 3. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, blanda ner tillsammans med mjölken vispa samman till en slät smet. 4. Lägg ca 1/3 av smeten i en separat skål och vispa ner 2 msk kakao. 5. Varva ljus smet och chokladsmet i formen och lägg lite hallon på varje ljust lager. Jag blandar inte runt något extra utan lägger bara ovanpå varandra, mönstret händer i ugnen sen. 6. Baka i nedre delen av ugnen i 60-70 minuter. Känn med en sticka i mitten av kakan vid 60 minuter att den kommer ur ren. Är stickan kladdig kan du behöva lägga till tid. 7. Låt kakan svalna helt i formen innan du stjälper upp den på ett serveringsfat. Mjuka kakor är ju en av mina paradgrenar, så vill du kika in på mina över 100 recept på mjuka kakor så ska du kika in här: Fredriks mjuka kakor