Choklad och saffran passar utmärkt ihop, och varför välja när man kan få båda! Här är en riktigt saftig tigerkaka med saffran och choklad. Tigerkaka med saffran 200 g rumsvarmt smör 3 dl socker 3 ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl grädde Chokladsmeten: 2 msk kakaopulver 1 msk grädde Saffranssmeten: 0,5 g saffran 1 tsk strösocker Gör så här: 1.Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på ca 1,5 – 2 liter. 2. Vispa smör och riktigt pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. 3. Blanda mjöl, och bakpulver i en skål och sikta ner i smeten tillsammans med grädden. Rör snabbt ihop till en jämn smet. 4. Häll över hälften av smeten i en annan skål och blanda med kakao och grädde. 5. Mortla saffran med strösocker och blanda ner i den andra smeten. Varva båda smetarna i formen. Jag brukar lägga den ljusa i botten och den mörka ovanpå, sen dra ett par varv med en matkniv för att blanda dem lite lätt. 6. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-55 minuter. Känn med en sticka efter 40, den ska komma ut utan smet på stickan. Lägg över lite aluminiumfolie om kakan börjar få för mycket färg. 7. Låt kakan stå vila i formen i 10 minuter innan du stjälper upp den på ett ugnsgaller eller ett serveringsfat och låter de svalna helt. 8. Garnera gärna kakan med lite florsocker eller smält choklad! Smeten till min tigerkaka med saffran är ganska tjock, det är det som gör den riktigt mastig, saftig och heeeelt underbar! Jag använde mitt recept på saftig tigerkaka och gjorde om det såp att det passade med saffran. Originalreceptet hittar du här: Saftig tigerkaka För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du ha fler tips på goda mjuka kakor till jul så hittar du alla mina recept här: Fredriks mjuka kakor Bland annat den här: Saffranskaka med vaniljfrosting