De här tigermuffinsarna blev snabbt en favorit! Ljuvlig smet med vanilj och en med choklad med extra choklad! MUMS! Tigermuffins kommer det bakas mycket framöver! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Tigermuffins, 10 st. 100 g rumsvarmt smör 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl mjölk (3/4 dl + 1/4 dl) 2 msk kakaopulver 40 g hackad mörk choklad Gör så här: 1. Sätt ugnen till 175 grader. Lägg ut muffinsformarna på en plåt eller i en muffinsplåt. 2. Vispa ihop smör, socker, vaniljsockret och salt. Tillsätt ett ägg i taget. 3. Blanda mjölet och bakpulvret och rör ner i smeten. 3. Häll i tre fjärdedelar av mjölken och rör om. Dela degen i två delar. Tillsätt kakaopulvret och resten av mjölken till ena halvan och rör om. Rör sedan i tre fjärdedelar av den hackade chokladen. 4. Ta 1 msk av chokladsmeten och lägg i muffinsformarna och sedan 1 msk av vaniljsmeten. Använd en gaffel för “snurra” ihop smetarna. Fördela resten av den hackade chokladen på muffinsarna. 5. Baka mitt i ugnen i ca 20-25 minuter till de är gyllenbruna. Älskar du tigerkaka? Då måste du även testa min saftigaste tigerkaka med massa smak! Recept: Tigerkaka