Det här är enkaka som jag velat testa länge! Den dyker upp i flödet varje år när det är blodapelsinsäsong och ser så läskande god ut! Jag testade att göra min upp och ner-kaka med vanlig sockerkakssmet, och det gick hur bra som helst. Kakan blir extra saftig när jag häller på lite av sockerlagen som blir när man sjuder blodapelsinen. Jag kan bara säga att den här kakan måste testas! Du kanske har lite mer tur med blodapelsinen, mina var väldigt lite "blodiga" :) Upp och ner-kaka blodapelsin 1 dl vit sirap 2-3 blodapelsiner Sockerkakssmeten: 50 g smör 3 ägg 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 dl mjölk 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ett bakplåtspapper i botten på en springform på ca 24 cm i diameter, smörj och bröda kanterna med ströbröd. 2. Tvätta blodapelsinerna noga. Skiva ca 0,5 cm tjocka skivor. 3. Häll en dl vit sirap i en kastrull och tillsätt blodapelsinskivorna. Lår sjuda på svag värme 8-10 minuter till de känns mjuka. Rör försiktigt eftersom du vill ha hela skivor. 4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. 5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten. 6. Lägg blodapelsinskivorna jämnt över hela botten av formen. (Spar sockerlagen i kastrullen) 7. Häll smeten i formen och baka mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med en stick att den är klar. 8. Låt kakan vila i formen i 10 minuter innan du vänder upp den på en tallrik och tar försiktigt av bakplåtspapperet. 9. Skeda över lite av sockerlagen över kakan för att få den extra saftig. För fler recept på goda mjuka kakor så ska du kika in här: Fredriks Mjuka kakor För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Lycka till! Du kan självklart göra denna upp och ner-kaka med annan citrusfrukt också! Kan tänka mig att lime blir riktigt häftigt!