Viktoriakaka med hallon och kardemumma är ett enkelt sätt att få en festlig kaktårta :) Det är en saftig sockerkaka med enkel fyllning med hallon. Denna måste bara testas! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Viktoriakaka med kardemumma och hallon, 10 bitar 175 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 3 ägg 3 dl vetemjöl 2 tsk nymalen kardemumma 2 tsk bakpulver 1 dl mjölk Fyllning: 2 dl vispgrädde 1 dl hallonsylt Garnering: Florsocker Hallon Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på cirka 22 cm i diameter. 2. Rör smör och socker vitt och pösigt. 3. Tillsätt äggen ett i taget. Rör mellan varje ägg. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret samt mjölken. Rör till en jämn smet. 4. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 min. Känn med en sticka om den är klar. Låt kakan vila 10 minuter i formen, ta sedan ur den ur formen och låt svalna helt. 5. Dela kakan i två delar. 6. Vispa grädden riktigt hårt och blanda med hallonsylt. 7. Täck den undre halvan med fyllningen och lägg den övre ovanpå. Dekorera gärna med färska hallon runtom. 8. Sikta florsocker över kakan och dekorera med färska hallon. Gillar du denna så gillar du säkerligen Silviakaka också! Recept på den hittar du här: Silviakaka