För ett par veckor sedan delade Linneas skafferi en ananaspaj och den såg så god ut! Jag erkände att jag aldrig testat den och blev utmanad att göra det. Jag är ju inte den som tackar nej till en utmaning :) Jag googlade många recept och de flesta hade inlagd burkananas så jag gjorde en variant med färsk och på riktigt, supergott! Inte så söt som paj kan vara ibland, mer frisk och god med smak av ananas och kokos. Vill du göra på burkananas så går det såklart bra också, då använder man 3 små eller en stor burk med krossad ananas som man låter rinna av. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Ananaspaj, 8 bitar Pajdeg: 150 g smör 1 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning: 1 färsk ananas (400-500 g skalad och klar) 2 dl crème fraiche 1 ägg 0,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1,5 dl kokos Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader, smörj en pajform på cirka 25 cm i diameter med smör. 2. Blanda smör, socker, mjöl och bakpulver i en hushållsassistent och mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen jämnt i formen. 3. Skala ananasen och skär bort roten i mitten. Mixa fruktköttet i hushållsassistenten eller finhacka för hand. 4. Lägg fruktköttet i en sil med en bunke under och pressa ur det mesta av saften (Det som hamnar i bunken tar du som ett vitaminshot, så gott!) 5. Blanda fruktkött med crème fraiche, ägg, socker, vaniljsocker och kokos och fyll pajskalet. 6. Baka mitt i ugnen cirka 30 minuter till pajen börjat få färg och att fyllningen stannat i mitten. 7. Låt svalna och servera med glass, grädde eller varför inte råkräm! Jag har en fiffig ananasskärare. När jag först köpte den så tänkte jag att det skulle vara en sådan grej som kommer ligga och skräpa i lådan men jag har använt den oväntat mycket! Ursmidigt att fixa färsk ananas. Här hittar du några olika varianter: Ananasskärare (annonslänk) Vill du ha mer tips på goda pajer så hittar du massor av mina recept här: Fredriks pajer