En riktigt frasig äppelpaj med havregryn och mandelmjöl på smörstekta äpplen. Det här är bara så gott, och enkelt att göra glutenfritt med glutenfria havregryn. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Äppelpaj med havregryn och mandelmjöl, 6 portioner 5-6 äpplen 2 msk strösocker 2 tsk kanel 25 g smör Pajtäcke 200 g smör 4 dl havregryn 2 dl mandelmjöl/malda mandlar 1,5 dl strösocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Kärna ur och skala äpplena och skiva i klyftor. 3. Stek äppelklyftorna i smör tillsammans med socker och kanel tills de är nästan helt mjuka. Fördela dem i en pajform på ca 26-28 cm i diameter. 4. Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, havregryn, mandelmjöl och socker till en smulig massa. 5. Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 25-30 minuter, tills den fått fin färg. 6. Servera pajen med vaniljglass eller råkräm. Vill du ha fler smarriga recept med äpple så hittar du massor av inspiration här: Baka med äpple