Det här är verkligen en paj som jag skulle kunna äta varje dag! Krispig digestivebotten, underbar karamelliserad mjölk, banan och grädde. De sakerna tillsamman är oslagbart! Den som kommit på denna borde få ett pris! :) Förr i tiden så kokade man kondenserad mjölk så att den blev kolasås (dulce de leche), men det finns sådan färdig att köpa nu och då heter den karamelliserad mjölk. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Banoffepaj, 8 bitar 12 digestivekex 75 g smör 1 burk karamelliserad mjölk, 400 g 2,5 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 2 bananer Gör så här: 1. Krossa kexen i en matberedare till ett fint pulver. Smält smöret och blanda med kexen och tryck ut blandningen i en pajform på cirka 20 cm i diameter. Jag använde en rektangulär som är 33X13. Ställ skalet i kylen för att stelna cirka 30 minuter. 2. Fyll pajen med karamelliserade mjölken, skiva bananerna och fördela på kolan. 3. Vispa grädden med lite vaniljsocker spritsa över hela. Garnera gärna med lite strössel eller choklad! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika