Vem älskar inte en nybakad blåbärspaj med vaniljglass eller vaniljsås! Den här pajen är blåbäret i fokus och får ta mest plats! Bara en enkel pajbotten med massor av blåbär. Citronen förhöjer blåbärssmaken och gör pajen till en riktig favorit! Pajen går utmärkt att göra på både färska och frysta blåbär. Vill du göra egen vaniljglass hittar du receptet på det här: Vaniljglass, eller om du hellre vill ha vaniljsås så hittar du det här: Vaniljsås Blåbärspaj, 8 portioner Pajdeg: 3 dl vetemjöl 1 msk strösocker 1 nypa salt 100 g smör 3 msk vatten Fyllning: 500 g blåbär (cirka 1 liter) saft och skal av en citron 1,5 dl strösocker 3 msk potatismjöl Gör så här: 1. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop tills finfördelat. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta och låt vila i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Kavla ut degen och klä en pajform på cirka 28 cm i diameter. Lägg folie kring kanterna för att hålla dem på plats eller lägg bakplåtspapper och ärtor. 3. Förbaka skalet i 10 minuter mitt i ugnen. Ta av folien eller töm ur ärtorna. 4. Blanda blåbären med saft och finrivet skal av citronen, endast det yttersta. Tillsätt strösocker och potatismjöl och blanda ordentligt. 5. Fyll pajskalet med blåbären och fördela jämnt över hela. 6. Baka mitt i ugnen i 25-30 minuter. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du testa min knäckiga blåbärspaj så hittar du receptet på den här: Knäckig blåbärspaj