Det här blev verkligen helt galet gott! Jag kallar dem blåbärspajrutor, det är paj i botten och toppen med en helt fantastisk blåbärsfyllning! Man kan äta dem som kakor eller paj, de är lika goda vilket som! Jag åt de här rutorna med den supergoda rårörda vaniljsåsen, receptet hittar du här: Rårörd vaniljsåsEller om du hellre vill ha glass så hittar du recept på vaniljglass här: Vaniljglass Blåbärpajsrutor, 16 st 3 dl vetemjöl3 dl havregryn1 dl strösocker2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker200 g smörFyllning:0,5 liter /250 g blåbär frysta eller färska0,5 dl socker1 msk maizenastärkelse Gör så här:1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form på 20x20cm med bakplåtspapper.2. Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop degen till en smulig massa.3.Tryck ut hälften av smulet i botten av formen (Se bild nedan)4. Rör ihop blåbär, strösocker och maizenastärkelse. Fördela fyllningen i formen.5. Avsluta med att strö över resten av smuldegen.6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter, tills pajen börjar få färg.7. Servera rutorna som de är eller med vaniljglass eller vaniljsås. De här är verkligen enkla att göra och de uppskattades massor av de som testade dem på Aktiverafabrikens öppet hus häromdagen! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika