Perfekt krispig botten, ljuvligt len citronfyllning och fluffig maräng! Så gott i sin enkelhet! Här är ett perfekt recept på citronmarängpaj! Citron och marängpaj, 8 bitar Pajdeg: 4 dl vetemjöl 1 dl florsocker 125 g smör 1 ägg Fyllning: Rivet skal av 2 citroner Saften från 3 citroner 3 äggulor 2 dl strösocker 1 msk maizenastärkelse 100 g rumsvarmt smör Maräng: 3 äggvitor 2 dl strösocker Gör så här: 1. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Tärna ner smöret och smula samman. 2. Knäck i ägget och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Plasta och låt vila i kylen 30 minuter. 3. Tvätta citronerna. Riv skalet av två citroner i en tjockbottnad kastrull, pressa saften av tre och ha i kastrullen. 4. Vispa ner äggulor, strösocker och maizena och låt sjuda upp under konstant omrörning. Låt sjuda ett par minuter. Dra av kastrullen från plattan och rör ner smöret. Låt svalna helt. 5. Sätt ugnen på 225 grader. 6. Smörj en pajform på cirka 26-28cm i diameter. Kavla ut och klä formen med pajdegen. 7. Förbaka pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Låt pajskalet svalna. 8. Vispa äggvitorna till marängen till mjuka toppar. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng. Ett trick är att känna med fingertopparna att sockerkristallerna löst upp sig, då är marängen klar. 9. Fyll pajen lemoncurden och spritsa eller klicka ut marängen ovanpå. 10. Bränn antingen marängen med en gasolbrännare eller i ugnen. Gör du det i ugnen så sätt ugnen på 250 grader och grädda i nedre delen i 3-5 minuter. Ha koll hela tiden så att inte marängen bränns. 11. Pajen går bra att förvara i kylen till den ska serveras. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika