Det här gillar jag! En demonterad äppelpaj så at man kan göra sig en perfekt liten efterrätt precis som man vill ha den. Mycket äpple, lite smul och mycket sås, eller varför inte bara äpple och sås, eller massor av gott smul och äpple. Möjligheterna är oändliga (lite överdrivet då det bara är tre saker, men ni förstår! :) ) Jag gjorde smulet med smak av kardemumma och karamellstekte äpplena för att verkligen lyxa till den här demonterade äppelpajen! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Demonterad äppelpaj, 4 portioner Pajsmul: 50 g havregryn 50 g vetemjöl 50 g strösocker 50 g smör 1 tsk nymalen kardemumma Smörstekta äpplen: 4-5 fasta äpplen 0,5 dl råsocker 25 g smör 2 tsk kanel Rårörd vaniljsås: 2 äggulor 2 msk strösocker 1 msk vaniljsocker 2 dl vispgrädde Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda alla torra ingredienser till pajsmulet, tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig massa. Bred ut i en ugnsfast form och baka mitt i ugnen 15-20 minuter och rör om då och då tills det fått fin färg. 3. Skala och kärna ur äpplena och skiva centimetertjocka skivor. 4. Lägg råsocker i en stekpanna och smält på medelhög värme, precis när det smält har du i smöret och rör till en karamell. Tillsätt äpplena och kanel och stek i cirka 5 minuter tills de är mjuka. 5. Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker fluffigt. 6. Vispa grädden rätt fast. 7. Vänd ner äggvispet i grädden. 8. Servera direkt och njut! Vill du ha fler tips på vad du kan baka med äpple så hittar du massor av tips här: Baka med äpple