En riktigt frasig och god drottningpaj! Jag gör denna paj med mandelmjöl och havregryn och använder du rena havregryn så blir den även glutenfri. Riktigt frasigt och gott smultäcke! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Till denna serverade jag råkräm, receptet på det hittar du här: Råkräm Vill du göra den laktosfri så kan du använda laktosfri grädde och laktosfritt smör i smulpajen så har du en paj som både är gluten och laktosfri. Drottningpaj med råkräm, 6 portioner 100 g smör 2 dl havregryn 1 dl mandelmjöl/malda mandlar 1 dl strösocker Fyllning: 0,5 liter blåbär ( eller ett paket frysta blåbär) 0,5 Liter hallon (eller ett paket frysta hallon) 0,5 dl strösocker 2 msk potatismjöl Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, havregryn, mandelmjöl och socker till en smulig massa. 3. Blanda alla ingredienser till fyllningen och lägg i en pajform på ca 20x25 cm. 4. Fördela smulorna över fyllningen och grädda pajen mitt i ugnen 25-30 minuter, tills den fått fin färg. Vill du ha fler recept på läckra pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer