Idag bakas det ur gamla kokböcker igen! Jag hittade en Flan Parisien i en kokbok som hette Restaurangkonditorn, men det var så knapphändigt beskrivet så jag fick gå till storfavoriten: Prinsessornas nya kokbok från 1948, den kan man alltid lita på! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks FikaReceptet är från boken med lite uppdateringar på beskrivningen då det ofta saknas både tid och temperatur ut gamla böcker.Här kan du se hela videon när jag bakar denna:Flan Parisien, ca 8 portioner150 g kallt smör150 g vetemjöl1 msk strösocker2-3 msk vispgrädde (jag använde 2)Fyllning:3-4 persikor eller nektariner (Jag använde nektariner)5 lösa, syrliga, fina äpplen2 msk smält smör1-2 msk strösockerPensling:Rödvinbärsgelé, äppelgelé eller aprikosmosTill servering: VispgräddeGör så här:1. Blanda smör, mjöl och socker i en hushållsassistent, kör tills smöret är finfördelat.2. Tillsätt grädden lite i taget och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta degen och låt den vila i kylen 30 minuter.3. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut och lägg på en metalltårtbotten (eller bakplåtspapper) på ca 28 cm i diameter.4. Nagga botten och baka tills den är gyllenbrun, ca 15-20 minuter.5. Skala och skiva äpplen och nektariner riktigt tunt, lägg frukten omlott på hela pajbotten, 2 äpplen och 1 nektarin.6. Pensla frukten med smält smör och strö över strösocker. Höj ugnen till 200 grader och baka till frukten är mjuk, ca 15 minuter.7. Pensla direkt med gelé efter du tagit ur den ur ugnen. Använd gärna en ljus gelé, jag ångrade mig direkt när jag hade på den röda gelén på den fina frukten.8. I boken stor det att vispad grädde kan erbjudas särskilt, och det vill man ju :) Här kan du se lite fler klipp när jag bakar ur gamla bakböcker: Grön tårta och Kokosnötkaka