Grapefrukt kanske man inte bakar med så ofta, men i den här pajen så får den huvudrollen! Riktigt god variant av en citronpaj fast med grapefrukt. Smaken blir verkligen fantastisk! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Grape och marängpaj, 8 bitar Pajdeg: 4 dl vetemjöl 1 dl strösocker 125 g smör 1 ägg Fyllning: Zest av en grapefrukt Saften från två grapefrukter 3 äggulor 2 dl strösocker 2 msk maizenastärkelse 50 g smör Maräng: 3 äggvitor 2 dl strösocker Gör så här: 1. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Tärna ner smöret och smula samman. 2. Knäck i ägget och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Plasta och låt vila i kylen 30 minuter. 3. Riv skalet av en grapefrukt i en tjockbottnad kastrull, pressa saften av två grapefrukter och ha i kastrullen. 4. Vispa ner äggulor, strösocker och maizena och låt sjuda upp under konstant omrörning. Låt sjuda ett par minuter. Dra av kastrullen från plattan och rör ner smöret. Sila bort skalet och ha krämen i en ren bunke och låt kallna i kylen. 5. Sätt ugnen på 225 grader. 6. Smörj en pajform på cirka 24 cm i diameter. Eller en rektangulär om man har en sådan. Kavla ut och klä formen med pajdegen. 7. Baka pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Låt pajskalet svalna. 8. Vispa äggvitorna till marängen till mjuka toppar. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng. Ett trick är att känna med fingertopparna att sockerkristallerna löst upp sig, då är marängen klar. 9. Fyll pajen med grapekrämen och spritsa eller klicka ut marängen ovanpå. 10. Bränn antingen marängen med en gasolbrännare eller i ugnen. Gör du det i ugnen så sätt ugnen på 250 grader och grädda i nedre delen i 3-5 minuter. Ha koll hela tiden så att inte marängen bränns. 11. Pajen går bra att förvara i kylen till den ska serveras. Vill du ha fler goda recept på pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer