Jag testade att göra mina vanliga blåbärsrutor fast som en kaka istället som man kan servera som paj eller kaka tillsammans med vaniljsås. Det blev verkligen hur gott som helst och faktiskt riktigt enkelt att baka! Jag kallar den en hallon och blåbärssmulpajskaka :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hallon och blåbärskaka med pajsmul, 8 bitar 3 dl vetemjöl 3 dl havregryn 1 dl strösocker 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 200 g smör Fyllning: 0,5 liter blandade hallon och blåbär. Frysta går utmärkt. 0,5 dl socker 1 msk maizenastärkelse  Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en springform på 20 cm i diameter med bakplåtspapper. 2. Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop degen till en smulig massa. 3.Tryck ut hälften av smulet i botten av formen. 4. Rör ihop bär med strösocker och maizenastärkelse. Fördela fyllningen i formen. 5. Avsluta med att strö över resten av smuldegen. 6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter, tills pajen börjar få färg. 7. Servera som de är eller med vaniljglass eller vaniljsås. Godast vaniljsåsen är denna rårörda, receptet hittar du här: Rårörd vaniljsås