Vem kan motstå en smarrig paj!? Den här pajen med blåbär och hallon är oslagbart god och det är ju så fint när man gör rutmönster! Jag serverade den såklart med råkräm, godaste vaniljsåsen! Recept: Råkram Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Hallon och blåbärspaj, 8 portioner Pajdeg: 5 dl vetemjöl 0,5 dl florsocker 0,5 tsk salt 200 g smör 0,5 dl vatten Fyllning: 0,5 liter blåbär 0,5 Liter hallon 1 dl strösocker 2 msk potatismjöl +1 ägg till pensling. Gör så här: 1. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smöret och smula samman, eller kör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta och låt vila i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Dela degen i två bitar, klä en pajform på cirka 28 cm i diameter med hälften av degen. Picka med en gaffel och förbaka mitt i ugnen 10 minuter. 3. Blanda blåbär och hallon med socker och potatismjöl. Fördela bären i pajformen. 4. Kavla ut resten av degen, skär remsor och gör ett rutmönster på pajen. 5. Pensla med uppvispat ägg och baka pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter. 6. Servera gärna med hemgjord vaniljsås. Vill du ha fler recept på goda pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer