Det här är en riktig favorit här hemma! Underbara rutor av smulpaj som man kan variera med olika frukter och bär! Här är riktigt smarriga hallonrutor på smulpaj! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hallonpajsrutor, 9-12 portioner 3 dl vetemjöl 3 dl havregryn 1 dl strösocker 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 200 g smör Fyllning: 0,5 liter /250 g hallon frysta eller färska 0,5 dl strösocker 2 msk maizenastärkelse Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form på 20x20cm med bakplåtspapper. 2. Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop degen till en smulig massa. 3.Tryck ut hälften av smulet i botten av formen som en pajbotten. 4. Rör ihop hallon, socker och maizenastärkelse. Fördela fyllningen i formen. 5. Avsluta med att strö över resten av smuldegen. 6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter, tills pajen börjar få färg. 7. Servera rutorna som de är eller med vaniljglass eller vaniljsås. Gillar du dessa så gillar du säkerligen de här sega hallonrutorna också! Recept: Hallonrutor